Ananaspaj
Tokig som jag är i allt som är sött, kan jag inte göra omvärlden besviken. Gjorde för första gången egen ananaspaj igår, och tro det eller ej, men det blev lyckat. Trots tidigare misslyckanden i matlagning samma dag. Receptet ska jag tacka en annan bloggare för, men det är synd och skam att inte föra det vidare!
Testa testa testa! =)
Testa testa testa! =)
Ananaspaj
Pajdeg:
150 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
1 ägg
2 dl crème fraiche
1 dl strössocker
1 tsk vaniljssocker
1 liten burk krossad ananas
Blanda alla ingredienser till pajdegen till en deg, och tryck ut i pajformen. Pajskalet behöver inte förgräddas. Låt ananasen rinna av en stund. Blanda övriga ingredienser till fyllningen och blanda sedan ner ananasen i smeten. Häll fyllningen i pajskalet, och sedan svisch in i ugnen! Grädda i mitten av ugen, 175 grader i ca 40 min.
Supergott med glass till!
Smaklig måltid!
Pajdeg:
150 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
1 ägg
2 dl crème fraiche
1 dl strössocker
1 tsk vaniljssocker
1 liten burk krossad ananas
Blanda alla ingredienser till pajdegen till en deg, och tryck ut i pajformen. Pajskalet behöver inte förgräddas. Låt ananasen rinna av en stund. Blanda övriga ingredienser till fyllningen och blanda sedan ner ananasen i smeten. Häll fyllningen i pajskalet, och sedan svisch in i ugnen! Grädda i mitten av ugen, 175 grader i ca 40 min.
Supergott med glass till!
Smaklig måltid!
Kommentarer
Trackback